Selma Lagerlöf: Herr Arnes penningar (1904)

Det var bl.a. den vildt seje titel, flere anbefalinger (bl.a. her), og en vældig god pris der fik mig til at læse Herr Arnes penningar.

Det er en slags gyserhistorie om en blodig nedslagtning en kold vinternat, et overlevende vidne, en kærlighedshistorie og et stort moralsk dilemma hen mod slutningen.

Helt fint, men så heller ikke mere.

2 thoughts on “Selma Lagerlöf: Herr Arnes penningar (1904)

  1. Da jeg har læst "Jerusalem" af Selma Lagerlöf, så fristede din lille anmeldelse mig. Bogen blev lånt og læst i på en halv eftermiddag.

    Jeg tænkte en del over om historien var så gennemskuelig fordi jeg efterhånden har læst så meget gys – men den slog mig som meget billedrig og jeg kunne forestille mig den omsat til en ganske god film.

    Men selvom jeg kan regne forløbet ud, så har den da alligevel lidt gys over sig.

    Som du skriver – helt fint, men så heller ikke mere.

  2. Sjovt at høre hvad du siger til den! Jeg er enig i at det ikke er svært at gennemskue den virkelige forbindelse mellem de to hovedpersoner, og jeg havde egentlig tænkt at det var meningen – men måske var den slags historier bare meget mindre udbredt dengang, og derfor muligvis sværere at gennemskue?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.