Hunter S. Thompson: Happy Birthday, Jack Nicholson (2003)

Som opvarmning til dette arrangement læste jeg i går denne lille bog som er et uddrag af Hunter S. Thompsons selvbiografi Kingdom of Fear – en af hans sidste udgivelser inden han skød sig selv sidste år.

Bogen indeholder små fortællinger, episoder og en lille interviewstump. Det meste er virkelig meget Hunter-agtigt i stilen, og ellers var jeg vel også blevet skuffet. Mindst interessant er nogle trivielle og forudsigelige refleksioner over 11. september – mens det bedste nok er den syrede fortælling om hans fødselsdagsjoke med Jack Nicholson der bliver opfattet som et mordforsøg. Eller historien om hvordan Hunter S. Thompson med en voldsom lussing angiveligt smadrer trommehinden på en buddhistisk munk for at svare på hvordan det lyder når man klapper med én hånd.

Bogen, som kun er på 55 sider, er en del af en fantastisk serie; for at fejre billigbogsforlagets 70 års fødselsdag har Penguin udgivet 70 små bøger til kun 1½ £ pr. stk. Bøgerne er alle sat med Linotype Dante, og den er flot. Jeg bestilte 10 af de små søde bøger som en julegave til mig selv sidste år – den bedste oplevelse indtil videre har i øvrigt været Vladimir Nabokovs Cloud, Castle, Lake.

2 thoughts on “Hunter S. Thompson: Happy Birthday, Jack Nicholson (2003)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.