Haruki Murakami: What I Talk About When I Talk About Running (2008)

Haruki Murakami: What I Talk About When I Talk About When I Talk About Running (2008)Tidligere har jeg vist kun læst skønlitteratur af Murakami, og det gør han jo godt, men denne lille selvbiografiske løbebog har jeg haft stående længe på reolen og gemt til en dag hvor jeg var godt i gang med at løbe. Det er jeg nu, og det passede godt.

Haruki Murakami løber dog meget længere end mig – bogen handler om hans årlige marathon, om nogle få ultramarathonløb, forskellige triathlon og al træningen. Især træningen. Og om sammenhængen mellem at skrive og at løbe. Og om at løbetræningen opbygger en udholdenhed som man ifølge Murakami har brug for hvis man vil skrive bøger.

Der er mange fine passager i bogen. Men også mange banaliteter, selvhøjtidelige tanker og krukkede beskedenheder. Godt han mest af alt skriver dejlige romaner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.