Don DeLillo: Point Omega (2010)

Don DeLillo: Point Omega (2010)Nu er det efterhånden en måneds tid siden jeg læste Point Omega, og jeg må skuffet erkende at den ikke har gjort stort indtryk. Skuffet, fordi Don DeLillo nu engang er min yndlingsforfatter der har skrevet rigtig mange helt fantastiske bøger, og så er det lidt ærgerligt at han på sine gamle dage skriver sådan en man nærmest kan glemme på en måned.

Point Omega handler om en underlig lille forsamling i en ørken – en ung, mandlig filmskaber, en gammel militærstrateg og dennes lidt mystiske og lidt kedelige datter. Filmmanden drømmer om at lave en film med militærmanden og om at komme i seng med hans datter, militærmanden drømmer om fred og ro og måske lidt selskab – og hvad datteren drømmer om, er lidt af en gåde.

Det er på én gang ganske let og meget koncentreret. Mere stemning end plot – ekstremt velskrevet (som altid, når det er Don DeLillo) – men ikke i samme klasse som fx White Noise (1985) og selvfølgelig heller ikke den på alle måder store og fremragende Underworld (1997).

3 thoughts on “Don DeLillo: Point Omega (2010)

  1. Hejsa, faldt lige over din omtale her.
    Læste den for nogle måneder siden, som min første DeLillo bog og var meget fascineret af den – jeg har ihvertfald ikke glemt den endnu;)

    Hvad synes du gjorde den uvæsentlig?

    Og kan du anbefale andet DeLillo? Er godt i gang med Underworld og det bliver helt sikkert ikke den sidste hehe.

  2. Jeg ved heller ikke om jeg vil sige uvæsentlig – jeg har også stadig en fornemmelse af stemningen i bogen, men jeg synes ikke den gjorde så stort indtryk som så mange andre af hans bøger.

    Underworld er jo fantastisk – ellers er White Noise rigtig god, underholdende og også ret profetisk. Jeg husker også Running Dog som ret god, og nogle af hans skuespil er sjove – fx Valparaiso. Pseudonymbogen Amazons er atypisk DeLillo, men også værd at læse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.