Helle Helle: Rester (1996)

En god bog, og alligevel en skuffelse. Det vil sige: efter min mening under Helle Helles almindelige niveau – men stadig rigtig godt og selvfølgelig bedre end så meget andet!

Rester er den første novellesamling Helle Helle skrev tilbage i 1996 – faktisk kan jeg huske en enkelt af novellerne (Fasaner) som et af de emner man kunne skrive om i dansk stil til en eksamen eller terminsprøve engang i gymnasiet. Jeg skrev vist om noget andet.

Det er som om niveauet er lidt lavere, dialogen er mindre skarp og stemningen mindre kondenseret end i hendes nyere bøger. Stilen er helt klart Helle Helle allerede tilbage i 1996, men de nye ting er vist bare bedre.

One thought on “Helle Helle: Rester (1996)

  1. Det er nemlig en total gymnasieklassiker den dér. Den er blevet analyseret på kryds og tværs af mange stakkels 1.G'ere. Men den er god, og jeg giver dig også ret i, at Helle Helle er blevet meget bedre siden da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.