Johannes V. Jensen: Skibet (1912)


Dette er en af de lidt lækre antikvariske bøger som nogen engang har skrevet lidt i. Her er det en fyr der (vist nok?) hedder Harald der 16. oktober 1920 havde de bedste ønsker for dagen og fremtiden.

Og bogen handler endda om noget endnu ældre – om hvordan det er at være viking. Vildt emne – og ret godt. Det er ikke en helte-historie, men mere med fokus på gruppen, naturen og tiden. Det lyder lidt kedeligt, men det synes jeg egentlig ikke det er. Johannes V. skriver jo fantastisk, og det virker på en sjov måde meget mere moderne end det er.

One thought on “Johannes V. Jensen: Skibet (1912)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.