>CSFI

>For en gangs skyld føler jeg ikke at jeg behøver sige noget om det der med togtrafikken.

I stedet vil jeg henlede opmærksomheden på et grusomt aspekt af danske cyklisters hverdag: cykelstier som fodgængere ignorerer (i daglig tale bare CSFI). Jeg passerer ofte – faktisk så sent som i dag – Hellerup Station. Her har man valgt ikke at lade cykelstien følge vejen særlig stringent; i stedet slår den et smut inden om området der bl.a. indeholder busholdepladser, taxakø og afsætningsplads for privatbilister. Der er naturligt nok en livlig passagertrafik mellem tog (på den ene side af cykelstien) og busser, taxaer og biler (på den anden) – ja, faktisk en lind strøm af fodgængere der krydser cykelstien konstant. Og ingen ved deres fulde fem forventer at en cyklist skulle finde på at komme kørende på cykelstien.

Kongeeksemplet på CSFI finder man dog i Hedehusene. En erfaren klubcykelrytter har engang fortalt en af mine venner at Hedehusene er det farligste sted i Danmark. Denne lille, tarvelige landsby (som jeg ikke tøver med at kalde Ledefedeskedehusene) er bygget op langs Roskildevej og har reelt intet centrum andet end selve den vej som jeg personligt benytter til at komme ud af byen så hurtigt som muligt. Byen består af solcentre, usle pizzeriaer og et par discountforretninger, men det afholder ikke beboerne fra at stimle sammen på netop denne gustne strækning og zigzagge frem og tilbage over vejen uden det mindste tegn på anerkendelse af at cyklister vel ret beset har lov til at køre på cykelstien. Ligesom det er tilfældet ved Hellerup Station, skal man enten cykle med 10 km i timen, ringe med klokken konstant eller simpelt hen maje fodgængerne ned på stribe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *