>Dilemma på dilemma

>

Lørdag aften satte jeg mig op på min cykel for første gang i flere uger, og turen bød på det ene dilemma efter det andet.

På Jagtvej måtte jeg sætte farten ned og trække ud i venstre side af cykelstien, da en gruppe unge indvandrere var kommet op og slås. Eller rettere: de slog vist bare på én bestemt ung mand.

  • Dilemma: skulle jeg stoppe op og forsøge at mægle (og forvente at få par på hovedet), skulle jeg ringe til politiet (og komme for sent til dette) , elller skulle jeg bare køre videre (og overlade konflikten til alle Nørrebro-børnefamilierne der traskede ned mod Døgn-Netto)?

Senere på aftenen stødte jeg på en hel flok af unge, tåbelige, fnisende, nissehuebeklædte gymnasieelever som alle kørte over for rødt i et stort kryds et sted på Frederiksberg. Og nej, ikke i et forsigtig ryk i et stille øjeblik, men midt i det hele og iklædt dytten fra adskillige taxaer. (I øvrigt et optrin der i mistænkelig grad minder om det min gæsteblogger var vidne til – mon det er årstiden?)

  • Dilemma: skulle jeg holde på min ret og køre frem (og kollidere med syttenårig rødvinsbrandert) eller vente (og blive pissearrig, forarget og selvretfærdig)?

Og senere endnu gik en ung mand midt ud i et kryds på Bernstorffsvej og stod og blokerede for bilerne. Efter hans påklædning og alder at dømme, gætter jeg på at han var sådan en fesen digtertype der under en julefrokost havde opnået en eller anden stor og patetisk erkendelse omkring sit livs værd eller lignende; hans “blanke, stærke øjne” stirrede lige ind i forlygterne på en bil som var nødt til at stoppe helt op for ikke at køre ham ned. Efter lidt tid trådte en ældre herre ud af bilen og spurgte: “Er du stærkt beruset?”

  • Dilemma: Skulle jeg gå ud til digterfyren og trøste ham med at han nok skulle blive lige så sej som Lars Bukdahl en dag (og høre på hans sentimentale / poetiske bevæggrunde for at stå der), skulle jeg kaste en flaske efter fjolset (og dermed bryde loven) eller skulle jeg bare køre min vej (og risikere at han blev kørt ihjel af en taxa)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *