>Kilden til danskernes umådeholdne lykke

>I en kommentar hos mit britiske trafikhadeidol Disgruntled Commuter henvises der til en artikel fra The Guardian om hvor lykkelige danskerne er. Artiklens forfatter påstår at vores lykke – som ifølge en undersøgelse ikke findes højere noget andet sted på jorden – i høj grad hænger sammen med cykling (øl nævnes dog også som en årsag). Han citerer endda en amerikansk rapport:

“bicycling provides great recreational opportunities for youth and families, and builds community as people interact on neighborhood streets.”

Interaction, jo tak; 30 % af danskerne er blevet udsat for vejvrede inden for det seneste år. Hvis vi har noget som helst community i overlevelseskampen på cykelstierne, så skulle det da være samlet om en fælles fjende såsom statsbanerne, taxaerne eller nåja, christianiacyklerne.

Og så har vi jo 10.000 km cykelsti (hvorfor fanden kunne der så ikke blive til en i Stormgade?), “all with handy little direction signs that keep you from stopping at every intersection to pull out the oversized bicycle map”. Og dét er jo så simpelt hen en lodret løgn. For mindre end en måned siden prøvede jeg faktisk at køre ad en af Dansk Cyklist Forbunds autoriserede ruter. Da jeg på et tidspunkt virkelig var faret vild ude i en skov, stødte jeg på dette hjælpsomme skilt:


Kort sagt: løgn og latin. The Guardians løse spekulationer har ført hele det britiske imperium bag lyset.

(Det var da en utrolig masse links jeg fik lavet. Der er en lille præmie (seneskedehindebetændelse) til den der klikker på alle sammen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *