>Kulturradikale forgifter børn

>En ven gjorde mig opmærksom på et interessant aspekt ved Farimagsgadernes christianiacykler. I efteråret kom det frem at partikelforureningen i den københavnske trafik var så voldsom at nogle frarådede folk at cykle – af hensyn til helbredet. Det kunne bl.a. Anne Holm Hansen fra Astma- og Allergiforbundet afvise, men med et særligt forbehold:

“Man skal blive ved med at cykle, ingen tvivl om det. Men man skal bruge sin sunde fornuft, og hvis man kører med små børn i cykelanhænger, skal man måske vælge en anden rute end de mest trafikerede gader i myldretiden. Forskellen mellem partikelforureningen i en halv meters og i halvanden meters højde er meget stor.”

Eller sagt med andre ord: når Kartoffelrækkernes kulturradikale i god tro – men til evig irritation for sagesløse medtrafikanter – hælder alle deres biodynamiske og krølhårede unger op i christianiacyklerne og i søndagstempo triller ned til Emmery’s efter speltbrød og økologisk æblemost, udsætter de i virkeligheden børnene for en stærk hjerte- og lungesygdomsfremmende partikelforurening.

Det skulle vist afgøre sagen: løsningen er et totalt forbud mod christianiacykler på Farimagsgaderne. De er simpelt hen til skade for alle. I stedet kan man – som eksperterne foreslår – vælge en anden rute. Eller man kan gå så vidt som til at bytte sin christianiacykel til en giraf på hvis hals børnene fastspændes. Så skal girafferne bare holde sig på fortovet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *