>Forgalmi gyűlölet

>Endnu en gang drager jeg ud i verden for at studere fremmede trafikkulturer. I dag går turen til Ungarn – et land hvor trafikhad mundret nok betegnes forgalmi gyűlölet.

Hvad skal man forvente sig af trafikken sådan et sted? På den ene side ved jeg allerede nu at et syvdøgns-travelpass til den offentlige trafik i hovedstaden kun koster 95 kroner. Samme produkt tilbyder DSB til 105 kroner – pr. døgn! – så på den måde har Budapests trafik gjort et smukt indtryk allerede inden jeg har sat mine ben i byen.

Omvendt kæmper jeg med stærke forestillinger om gamle østlande som korrupte og kaotiske kulturer hvor trafikken er en svimlende tilstand udgjort af konstante regelbrud og uretfærdigheder, og hvor den enkeltes mål i nykapitalistisk ånd er præget af først-til-mølle for enhver pris. Måske man endda bliver snøret af en taxachauffør med et busket overskæg?

I første omgang går mine bekymringer dog på selve rejsen derned. Da jeg for nylig tog til Oslo, valgte min ledsager at bestille rensdyrpølse fra salgsvognen (vi taler her om et fly med planmæssig afgang fra CPH klokken 8:25). I dag er min rejsekammerat en anden, men alligevel gruer jeg for forplejningen. Gullasch in the air?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *