>Helligdagshelvedet

>Jeg hader at køre i tog på helligdage.

Til hverdag fyldes togene af pendlere: mennesker der rejser alene og er vant til det. Folk læser deres gratisaviser, snakker i deres telefoner og lægger deres makeup. De hører walkman og kigger ud i luften. Står af og på uden at gøre opmærksom på sig selv – og prøver at gøre togturene til og fra arbejde til fredelige pauser.

På helligdage – som nu i påsken – tager alle de andre også toget. Dem der har børn og børnebørn med. Dem der ikke rigtig har tjek på om Nørreport kommer før eller efter Vesterport. Dem der er på vej til familiefrokost og sludrer skingert med deres familiemedlemmer under hele rejsen. Dem der læser Ud & Se. Dem som er seriøst interesserede i om de sidder ved vinduet eller ej. Hele toget summer af det uvantes anspændthed og gør livet surt for de sagesløse pendlere der uheldigvis også har måttet tage et tog på en helligdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *