>Det er lige til

> Jeg er principielt imod det uforpligtende og automatiske DSB-had mange mennesker lægger for dagen som almindelig smalltalk. Alligevel ser jeg mig her nødsaget til at give luft til min harme over den offentlige transport.

Fra min nærmeste station er der fire zoner til det som DSB kalder zone 1, dvs. hele indre by og brokvartererne – med andre ord en strækning ikke så få kunne finde på at rejse, fx i forbindelse med arbejde, studie eller forlystelser. Min station er ganske lille – så lille at den er ubemandet. Fair nok. I stedet har DSB placeret en billetautomat i ventesalen, endda én hvor man kan bruge Dankort.

Men nu kommer vi til det. Automaten er det som DSB klassificerer som en billetautomat type F – en type som kun kan sælge klippekort til to og tre zoner. Dvs. at man som rejsende til København har valget mellem enten at købe en enkeltbillet til fire zoner (godt 70 % dyrere end med klippekort) eller gå ca halvanden kilometer til den nærmeste bemandede S-togsstation hvor man så kan købe et klippekort af DSB’s personale.

Altså, hvor er logikken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *