>Cykelsti savnes

>Nu vil jeg bringe noget op som egentlig har undret (og røvirriteret) mig længe: hvorfor i himlens navn er der ikke cykelsti langs Strandvejen mellem Klampenborg og Vedbæk? Fra Strandvejens begyndelse på Østerbro og hele vejen op til Helsingør er der ellers fine, dejlige cykelstier, men altså ikke her.

I dag benyttede jeg en stejl bakke i Skodsborg til at få rigtig god fart på, men måtte undervejs sagtne farten voldsomt. Foran mig kørte en kvinde så langsomt at hun må have bremset inderligt hele vejen ned ad bakken, og jeg kunne ikke overhale; når der ikke var nogen cykelsti, ville det betyde jeg skulle køre lige ud foran en bil der nærmede sig bagfra fordi den (trods alt) kørte hurtigere end mig. (Dog må man rose kvinden for hendes humoristiske sans: hun havde cykelshorts på.)

Okay, når sandheden skal frem, er der godt nok en cykelsti på strækningen, men den løber længere inde i landet langs jernbanen. Det er da også hyggeligere, vil nogen måske mene. Men det er en kombineret to-vejs cykel- og gangsti, og den er cirka 1½ meter bred, og desuden skal man kæmpe sig gennem bomme, op ad stigninger på 16 %, forbi ustyrlig bevoksning samt tåbelige og velhavende fodgængere (og legende børn, fuck!), og hvis man ikke holder tungen lige i munden, ender man oppe på perronen på Vedbæk Station, og et stykke af stien er spærret af, øjensynligt på grund af stenskred, og man risikerer at få insekter i øjnene når man kører gennem skoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *