>En blog til dig der er interesseret i hvilke dage jeg ikke møder christianiacykler på Farimagsgaderne

>Da jeg for fem år siden flyttede til min nuværende adresse, indebar det blandt andet at jeg regelmæssigt kom til at cykle ad Øster, Nørre og Vester Farimagsgade. Det blev hurtigt klart for mig at dette sted har en væsentligt højere koncentration af christianiacykler end noget andet sted jeg har cyklet – ja, højere end på Christiania selv. Dette er uheldigt, eftersom Farimagsgaderne har hvad der må være nogle af Skandinaviens smalleste cykelstier. At overhale en christianiacykel på Nørre Farimagsgade føles som at sidde ved siden af en sumobryder på økonomiklasse.

Jeg besluttede ganske tidligt at notere hver gang det lykkedes mig at cykle af Farimagsgaderne uden at skulle passere en af rummelige familiecykler. Tiden gik, dage blev til måneder og år uden en eneste optegnelse, og først for relativt nylig – nærmere betegnet december 2005 – overgik det mig at cykle et godt langt stræk på såvel Øster som Nørre Farimagsgade uden at støde på andet end racercykler, mountainbikes, tandemer, bedstemorcykler og andre uskadelige fartøjer.

Siden da har jeg kørt adskillige – ja, fem måske – christianiacykelfri ture ad Farimagsgaderne. I denne blog vil jeg fremover indrapportere hver eneste gang dette overgår mig – og det vil samtidig være et vindue hvor alverden i øvrigt kan følge med i de uretfærdigheder der dag på dag bliver begået mod mig i trafikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *